Ravintola Talonpöytä
Café Prisma
Avoinna ma-la 9-19 ja su (pyhäpäivinä) 10-19
UUSITTU RUOKALISTA, LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
(KEITTIÖ SULKEUTUU PUOLTA TUNTIA AIEMMIN)
Nauti kiireetön kahvihetki makean tai suolaisen leivoksen parissa.
Herkuttele keittolounaalla, superuutuudella Pinsa Romanalla, suositulla burgerilla tai muulla ruoka-annoksella.
Meiltä myös suolaiset ja makeat herkut arkeen ja juhlaan.
Löydät kahvila-ravintolan Kuusamon Prisman sisääntuloaulasta.
+358 40 163 6013 | cafeprisma@talonpoyta.fi
kondiittori@talonpoyta.fi (kakkutilaukset)
Lounas arkisin
11.00-15.00, tai niin kauan kun keittoa riittää.
Myös muita ruoka-annoksia tilattavissa päivittäin klo 11.00 – 18.30 välisenä aikana.
Keittolounas noutopöydästä 10 €
(arkipyhät 12 €)
Päivän keitto, leivät, levite, juomat, kahvi/tee
Lapset alle 12v. 8 € (8 €)
Päivän keitto, leivät, levite, juomat, tikkari
Maanantai
Perinteinen kirjolohikeitto LG
Tiistai
Lapinukonkeitto LG
Keskiviikko
Kuusamolainen järvikalakeitto LG
Torstai
Lapinmiehen savuporokeitto LG
Perjantai
Savukirjolohikeitto LG
uusi Menu
L = laktoositon, G = valmistettu gluteenittomista raaka-aineista, Ve = vegaaninen
Valmistamme ruoat samoissa tiloissa, joissa käsittelemme myös mahdollisia allergeenejä sisältäviä raaka-aineita.
Ravintolassamme käytämme ainoastaan suomalaista lihaa!
Pinsa Romana (pizzan pikkuserkku)
Pinsa Romana, mikä se oikein on? Se kuulostaa pizzalta, se näyttää pizzalta, mutta se ei ole pizza. Italialainen pinsa on rantautunut ilmiönä nyt myös Suomeen. Kun pizzataikina tehdään perinteisesti pelkistä vehnäjauhoista, pinsataikinaan lisätään myös hiukan riisi- ja soijajauhoja. Taikinassa käytetään myös paljon vettä. Kuin pizzaa, mutta kevyempää ja maukkaampaa. Talonpöydässä täytteet ovat huolella valittuja, tuoreita ja raikkaita.
Talonpöydän yrittäjät kävivät Roomassa pinsakoulun ja nyt tätä huikeaa kokonaisuutta saa myös Cafe Prismasta.
Erityisen täyttävä ja maistuva siis.
Valitse halutessasi lisätäyte ja kruunaa kokonaisuus makoisalla dipillä.
PINSA, TÄYTETÄÄN PAISTON JÄLKEEN
-
Jänkä (L)13,50
Mozzarellajuustoa, rapeaa salaattia, punasipulia, kirsikkatomaattia, balsamicoa
-
Tunturi (L)14.50Mozzarellajuustoa, porosalamia, rucolaa
-
Kanjoni (L)14,50Mozzarellajuustoa, suomalaista maalaispalvikinkkua, ananasta, rapeaa salaattia
-
Vaara (L)15.00Mozzarellajuustoa, ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaattia, parmesaanijuustoa, rucolaa
-
Kumpare (L)15.00
Mozzarellajuustoa, Suomalaista kebabia, rapeaa salaattia, talon majoneesia
-
Kiitämä (L)15.00Mozzarellajuustoa, lämminsavustettua kirjolohta, punasipulia, crème fraîchea, rucolaa
PINSA, TÄYTETÄÄN ENNEN PAISTOA
-
Normimarjatta (L)13.00
Mozzarellajuustoa, tomaattikastiketta, rucolaa (vain tomaattikastikkeella)
-
Perinteinen (L)14,50Mozzarellajuustoa, suomalaista maalaispalvikinkkua, ananasta, aurajuustoa
-
Kolmen juuston pepe (L)14,50Mozzarellajuustoa, parmesaanijuustoa, aurajuustoa, pepperonimakkaraa
-
Kylmäsavukirre (L)15.00
Mozzarellajuustoa, kylmäsavustettua kirjolohta, punasipulia
-
Pahis (L)15.00
Mozzarellajuustoa, Suomalaista kanaa, pekonia, paholaisen hilloa, rucolaa
-
Talonpöytä(L)15,00
Mozzarellajuustoa, lämminsavustettua savupororouhetta, lakkahilloa, rucolaa
Lisätäytteet
Parmesaani 1,50€
Rucola 1,50€
Valkosipuli 1,00€
Lihat ja kalat 2.50€
Dipit
Talon majoneesi 2,00€
Valkosipulimajoneesi 2,00€
Vegaaninen majoneesi 2,00€
Gluteeniton pinsa + 2,50€
Kaikki pinsat valmistetaan samassa
keittiössä ja uunissa, joten emme voi taata 100% gluteenittomuutta.
Pinsapohjat sisältävät soijaa.
Ateriat
-
Savuporopasta (L)15.50
Pennepastaa, paholaisen savuporokastiketta, parmesaanijuustoa, kirsikkatomaattia
-
Kuusamolainen poronkäristys (L,G)26.50Kuusamolaista poronpaistikäristystä, perunamuusia, puolukkahilloketta, suolakurkkua
-
Kanakori (L,G)13.50
Paneroituja kananpojan sisäfileitä, pikkelöityä punasipulia, cheddarkastiketta, maalaisranskalaiset, talon dippi
-
Poroburgeri (L)11.50
Poron täyslihapihvi, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 16.50 -
Härkäburgeri (L)11.50
Härän täyslihapihvi, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 16.50 -
Kanaburgeri (L)11.50
Paneroitua kanaa, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, talon majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 16.50 -
Vegeburgeri (Ve)11.50
Mustapapupihvi, vegaanista juustoa, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, vegaanista majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, vegedippi 16.50 -
Lisäpihvi5.50
Isoon nälkään burgerit ja annokset tuplapihvillä. Saatavana kaikkiin burgereihin.
-
Maalaisranskalaiset ja talon dippi (L,G)6,50
-
Gluteeniton lisä burgereihin2.00
Lapset
-
Kanakori (L,G)10.00
Paneroituja kananpojan sisäfileitä, maalaisranskalaiset, talon dippi
-
Burgeriateria (L)12.00Härän täyslihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, raikasta salaattia, majoneesia, maalaisranskalaiset
-
Poronkäristys (L,G)14.00Kuusamolaista poronpaistikäristystä, perunamuusia, puolukkahilloketta, suolakurkkua
-
PINSA ROMANA – mikä se on?
Moni on meiltä kysynyt, että mikä ihme se teidän Pinsa Romana oikein on? Tässäpä siis tämän huikean uutuuden infoa lyhyesti. Henkilökuntamme kertoo mielellään myös lisää aiheesta.
Tämä Talonpöytä Prisman uusi herkku pohjautuu italialaiseen ja ennen kaikkea roomalaiseen pizzatyyliin, pinsapohjaan. Pinsan pohja leivotaan hapanjuureen laadukkaita vehnä-, soija-, ja riisijauhoja käyttäen. Ilmavaksi paineltu, kevyempi pohja korostaa täytteiden makua eikä tuo taikinaähkyistä oloa.
Hapanjuureen leivottuun taikinaan tulee ainoastaan hieman hiivaa, hiukkasen suolaa ja loraus extra-neitsytoliivioljyä. Taikinaa kylmäkohotetaan aina vähintään vuorokausi, jonka jälkeen siirrytään pinsan tärkeään rooliin eli paineluun.
Pinsan pohjaan tehdään käsin ilmakuplia, jotka tekevät pinsoista ainutlaatuisen rapeita ja kevyitä, mutta kuitenkin sisältä pehmeitä sekä kuohkeita.
Täytteet ovat Talonpöydän pinsoissa aina tuoreita ja laadukkaita. Niistä ei meillä tingitä. Enemmän on aina parempi. Kun perinteinen pizza tunnetaan usein yksinkertaisista täytteistä ja niitä on päällä kohtuullisen maltillisesti niin pinsassa täytteillä välillä suorastaan ”hullutellaan”.
Talonpöydässä makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä kymmenen. Jänkä, Tunturi, Vaara, Kanjoni ja Kiitämä ovat tuotteita, jossa vain pohja, kastike ja juusto käytetään uunissa. Muut täytteet lisätään paiston jälkeen. Perinteinen, Kirre, Kolmen juuston pepe, ”Kas”pinsa ja ”Normimarjatta” paistetaan täytteiden kera perinteisen pitsan tapaan. Marjattaa lukuun ottamatta voit valita kastikkeeksi joko tomaattikastikkeen tai oliiviöljyn.
Tätä uutuutta ei ole monessa paikassa Suomessa vielä saatavilla, mutta Kuusamoon se meille saapui talvella Italiasta (Rooma) yrittäjien koulutusmatkan tuliaisena.
Nauti paikan päällä tai nouda kotipakettiin. Tilaukset myös soittamalla 040 163 6013. Tykkäät varmasti.