Ravintola Talonpöytä
Café Prisma
Avoinna ma-la 9-19 ja su (pyhäpäivinä) 10-19
(KEITTIÖ SULKEUTUU PUOLTA TUNTIA AIEMMIN)
Nauti kiireetön kahvihetki makean tai suolaisen leivoksen parissa.
Herkuttele keittolounaalla, superuutuudella Pinsa Romanalla, suositulla burgerilla tai muulla ruoka-annoksella.
Meiltä myös suolaiset ja makeat herkut arkeen ja juhlaan.
Löydät kahvila-ravintolan Kuusamon Prisman sisääntuloaulasta.
+358 40 163 6013 | cafeprisma@talonpoyta.fi
kondiittori@talonpoyta.fi (kakkutilaukset)
Lounas arkisin
11.00-15.00, tai niin kauan kun keittoa riittää.
Myös muita ruoka-annoksia tilattavissa päivittäin klo 11.00 – 18.30 välisenä aikana.
Keittolounas noutopöydästä 10 €
(arkipyhät 12 €)
Päivän keitto, leivät, levite, juomat, kahvi/tee
Lapset alle 12v. 8 € (8 €)
Päivän keitto, leivät, levite, juomat, tikkari
Maanantai
Perinteinen kirjolohikeitto LG
Tiistai
Lapinukonkeitto LG
Keskiviikko
Kuusamolainen järvikalakeitto LG
Torstai
Lapinmiehen savuporokeitto LG
Perjantai
Savukirjolohikeitto LG
Menu
L = laktoositon, G = valmistettu gluteenittomista raaka-aineista, Ve = vegaaninen
Valmistamme ruoat samoissa tiloissa, joissa käsittelemme myös mahdollisia allergeenejä sisältäviä raaka-aineita.
Ravintolassamme käytämme ainoastaan suomalaista lihaa!
Pinsa Romana
Pinsa Romana on roomalainen pizzan ”pikkuserkku”, jonka taikina on pitkään kohotettu, kevyempi, pinta rapeampi ja sisus kosteampi. Täytteet ovat huolella valittuja, tuoreita ja raikkaita.
Erityisen täyttävä ja maistuva siis.
Valitse halutessasi lisätäyte ja kruunaa kokonaisuus makoisalla dipillä.
Pinsat sisältävät soijaa
TÄYTETÄÄN PAISTON JÄLKEEN
-
Jänkä (L)13,00
Mozzarellajuustoa, rapeaa salaattia, punasipulia, kirsikkatomaattia, balsamicoa
-
Tunturi (L)13,50Mozzarellajuustoa, porosalamia, rucolaa
-
Kanjoni (L)14,00Mozzarellajuustoa, suomalaista maalaispalvikinkkua, ananasta, rapeaa salaattia
-
Vaara (L)14,50Mozzarellajuustoa, ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaattia, parmesaanijuustoa, rucolaa
-
Kiitämä (L)14,50Mozzarellajuustoa, lämminsavustettua kirjolohta, punasipulia, crème fraîchea, rucolaa
TÄYTETÄÄN ENNEN PAISTOA
-
”Perinteinen” (L)14,00Mozzarellajuustoa, suomalaista maalaispalvikinkkua, ananasta, aurajuustoa
-
Kolmen juuston pepe (L)14,00Mozzarellajuustoa, parmesaanijuustoa, aurajuustoa, pepperonimakkaraa
-
Kirre (L)14,00Mozzarellajuustoa, lämminsavustettua kirjolohta, punasipulia
-
”KAS” pinsa (L)13,50Mozzarellajuustoa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, punasipulia
-
”Normimarjatta” (L)13,00Mozzarellajuustoa, tomaattikastiketta, rucolaa (vain tomaattikastikkeella)
Lisätäytteet
Parmesaani 1,50€
Rucola 1,50€
Valkosipuli 1,00€
Dipit
Talon majoneesi 2,00€
Savuchilimajoneesi 2,00€
Valkosipulimajoneesi 2,00€
Vegaaninen majoneesi 2,00€
Gluteeniton pinsa + 2,50€
Kaikki pinsat valmistetaan samassa
keittiössä ja uunissa, joten emme voi taata 100% gluteenittomuutta.
Pinsapohjat sisältävät soijaa.
Ateriat
-
Kuusamolainen poronkäristys (L,G)25,90Kuusamolaista poronpaistikäristystä, perunamuusia, puolukkahilloketta, suolakurkkua
-
Kanakori (L,G)12,90
Paneroituja kananpojan sisäfileitä, pikkelöityä punasipulia, cheddarkastiketta, maalaisranskalaiset, talon dippi
-
Poroburgeri (L)10,90
Poron täyslihapihvi, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 15.90 -
Härkäburgeri (L)10,90
Härän täyslihapihvi, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 15.90 -
Kanaburgeri (L)10,90
Paneroitua kanaa, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, talon majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 15.90 -
Vegeburgeri (Ve)10,90
Mustapapupihvi, vegaanista juustoa, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, vegaanista majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, vegedippi 15.90 -
Tuplaburgeri (L)14,90
Tuplasti härän täyslihapihviä, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, jääsalaattia, talon majoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 19.90 -
”Härkä vs Poro” burgeri, Tulinen takapotku (L)12,90
Härän täyslihapihvi, lämminsavustettua pororouhetta, cheddar- juustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä puna- sipulia, rucolaa, chilimajoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 17,90 -
”Härkä vs Poro” burgeri,
Suloinen savu (L)12,90Härän täyslihapihvi, lämminsavustettua pororouhetta, cheddarjuustoa ja -kastiketta, suolakurkkua, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, rucolaa, valkosipulimajoneesia
Ateriana: maalaisranskalaiset, talon dippi 17,90 -
Maalaisranskalaiset ja talon dippi (L,G)6,50
-
Gluteeniton lisä burgereihin 2,00€
Lapset
-
Kanakori (L,G)9,90
Paneroituja kananpojan sisäfileitä, maalaisranskalaiset, talon dippi
-
Burgeriateria (L)10,90Härän täyslihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, raikasta salaattia, majoneesia, maalaisranskalaiset
-
Poronkäristys (L,G)13,90Kuusamolaista poronpaistikäristystä, perunamuusia, puolukkahilloketta, suolakurkkua
-
PINSA ROMANA – mikä se on?
Moni on meiltä kysynyt, että mikä ihme se teidän Pinsa Romana oikein on? Tässäpä siis tämän huikean uutuuden infoa lyhyesti. Henkilökuntamme kertoo mielellään myös lisää aiheesta.
Tämä Talonpöytä Prisman uusi herkku pohjautuu italialaiseen ja ennen kaikkea roomalaiseen pizzatyyliin, pinsapohjaan. Pinsan pohja leivotaan hapanjuureen laadukkaita vehnä-, soija-, ja riisijauhoja käyttäen. Ilmavaksi paineltu, kevyempi pohja korostaa täytteiden makua eikä tuo taikinaähkyistä oloa.
Hapanjuureen leivottuun taikinaan tulee ainoastaan hieman hiivaa, hiukkasen suolaa ja loraus extra-neitsytoliivioljyä. Taikinaa kylmäkohotetaan aina vähintään vuorokausi, jonka jälkeen siirrytään pinsan tärkeään rooliin eli paineluun.
Pinsan pohjaan tehdään käsin ilmakuplia, jotka tekevät pinsoista ainutlaatuisen rapeita ja kevyitä, mutta kuitenkin sisältä pehmeitä sekä kuohkeita.
Täytteet ovat Talonpöydän pinsoissa aina tuoreita ja laadukkaita. Niistä ei meillä tingitä. Enemmän on aina parempi. Kun perinteinen pizza tunnetaan usein yksinkertaisista täytteistä ja niitä on päällä kohtuullisen maltillisesti niin pinsassa täytteillä välillä suorastaan ”hullutellaan”.
Talonpöydässä makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä kymmenen. Jänkä, Tunturi, Vaara, Kanjoni ja Kiitämä ovat tuotteita, jossa vain pohja, kastike ja juusto käytetään uunissa. Muut täytteet lisätään paiston jälkeen. Perinteinen, Kirre, Kolmen juuston pepe, ”Kas”pinsa ja ”Normimarjatta” paistetaan täytteiden kera perinteisen pitsan tapaan. Marjattaa lukuun ottamatta voit valita kastikkeeksi joko tomaattikastikkeen tai oliiviöljyn.
Tätä uutuutta ei ole monessa paikassa Suomessa vielä saatavilla, mutta Kuusamoon se meille saapui talvella Italiasta (Rooma) yrittäjien koulutusmatkan tuliaisena.
Nauti paikan päällä tai nouda kotipakettiin. Tilaukset myös soittamalla 040 163 6013. Tykkäät varmasti.