Viinien ruokasuosituksemme ovat talomme henkilökunnan ja viiniasiantuntijan kanssa laadittu yhteinen näkemys, tämä ei ole absoluuttinen totuus. lopullinen maku on maistajan suussa.
Nautinnollisia viinihetkiä maittavan ruoan tai makean jälkiruoan parissa!
Rypäle: Glera
Maa: Italia
Luonnehdinta: Ihanan raikas ja kupliva Prosecco. Maku on puhtaan hedelmäisen omenainen ja päärynäinen.
Ruokasuositus: esim. lipittelyyn, kirjolohikeitto, etanapannu.
Rypäle: Xinomavro
Maa: Kreikka
Luonnehdinta: Kauniin kirkkaan punainen. Tuoksu on puhdas, marjaisa, aromikas ja raikas; kirsikkaa, mansikkaa. Maku on raikas, kuivahko, pitkä ja hyvin hedelmäinen.
Ruokasuositus: Illankohottajaksi, metsäsienikeitto, savuporo-metsäsienikeitto, poroisännän kalareissu.
Rypäle: Pinot Noir
Maa: Ranska
Luonnehdinta: Tuoksu on runsas, kehittynyt, rehevä: mantelia, paahtoleipää, mansikkaa, päärynää, limeä. Maku on kuiva, täyteläinen, hyvin moniulotteinen ja pitkä.
Ruokasuositus: Juhlaan! Tai kun nauttii tätä, niin silloin juhlat syntyvät. Milloin vain, mille vain, kuten päivän kalasaalis, karitsan paahtopaisti.
Rypäle: Sauvignon Blanc
Maa: Chile
Luonnehdinta: Tuoksu on intensiivinen ja runsas jossa päällimmäisenä nokkosta, mustaherukanlehteä ja vihreää karviaista. Maku on kuiva, hapot runsaat mutta miellyttävät ja erinomaisesti tasapainossa hedelmän kanssa.
Ruokasuositus: Kuusamolainen kirjolohikeitto, etanapannu, päivän kalasaalis, kanan rintafilee.
Rypäle: Riesling
Maa: Ranska
Luonnehdinta: Kristallinkirkas, vaalean oljenkeltainen. Tuoksu on puhdas, raikas, hedelmäinen; sitrusta, raikasta omenaa, persikkaa. Maku on kuivahko, hyvin hedelmäinen, raikas ja puhdas.
Ruokasuositus: Caesarsalaatti, savulohi-caesarsalaatti, frittimuikut.
Rypäle: 10% Bourboulenc, 10% Clairette, 10% Picpoul, 30% Marsanne, 40% Viognier
Maa: Ranska
Luonnehdinta: Puhdas, hedelmäinen, runsas, lievästi mausteinen tuoksu: päärynää, persikkaa, omenaa, appelsiininkuorta. Maku on kuiva, hedelmäinen, raikas, miedosti tamminen ja pitkä.
Ruokasuositus: päivänkalasaalis, juustovalikoima, salaatit.
Rypäle: Sangiovese
Maa: Italia
Luonnehdinta: Karismaattinen, eksoottisen hedelmäinen ja aurinkoinen, erityisesti naisten suosiossa.
Ruokasuositus: kana-caesarsalaatti, poroisännän kalareissu, kanan rintafilee, falafelpyörykät.
Rypäle: Zinfandel
Maa: USA
Luonnehdinta: Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, vadelmainen, mausteinen, lämmin.
Ruokasuositus: Burgerit, metsäsienikeitto, savuporo-metsäsienikeitto, etanapannu, perinteinen poronkäristys, talonpöydän nyhtöporo, falafelpyörykät.
Rypäle: Touriga Nacional
Maa: Portugali
Luonnehdinta: Tumman punainen väri. Tuoksussa paljon tummaa marjaisuutta, mustikkaa, boysenmarjaa, luumua sekä mausteisuutta. Maku on täyteläinen, pitkä ja suuntäyttävä.
Ruokasuositus: Naudan sisäfile, karitsan paahtopaisti.
Rypäle: 10% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 20% Samsó, 40% Garnacha
Maa: Espanja
Luonnehdinta: Syvän punainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on hyvin mehevä, moniulotteinen ja hedelmäinen; kirsikkaa, kypsää mansikkaa, vaniljaa, yrttejä, luumua. Maku on täyteläinen, mausteinen, hedelmäinen, varsin pehmeä ja silkkinen.
Ruokasuositus: Naudan sisäfilee, karitsan paahtopaisti.
Rypäle: Hunaja, puolukka
Maa: Suomi
Luonnehdinta: Kaamos on suomalaisista puolukoista ja hunajasta tehty marjaviini, mikä on maustettu glögi-mausteilla. Puolukat on käytetty miedoksi marjaviiniksi eikä Kaamosta ole väkevöity laisinkaan, kuten muita glögejä yleensä.
Ruokasuositus: Konditoriatuotteet, glöginä.
Rypäle: Sauvignon Blanc
Maa: Uusi-Seelanti
Luonnehdinta: Tuoksu on aromikas, raikas ja hedelmäinen; passionhedelmää, karviaista sekä sitruunan kuorta. Maku on kuiva, kevyen raikas, aromikas ja keskitäyteläinen.
Ruokasuositus: salaatit, vaaleat kalat.
Rypäle: Malbec
Maa: Etelä-Afrikka
Luonnehdinta: Intensiivinen, rubiinin punainen väri. Runsas tuoksu jossa boysenmarjaa, vadelmaa ja paahteisia kahvin aromeja. Suutuntuma on runsaan hedelmäinen, alkoholi äärimmäisen hyvässä tasapainossa ja tanniinit miellyttävän pehmeät. Aromimaailma mukailee tuoksua joskin aavistus tammea on aistittavissa häivähdyksenä vaniljaa. Jälkimaku on keskipitkä ja viipyilevä.
Ruokasuositus: Tummat lihat ja burgerit.
Rypäle: Airén, Colombard, Ugni Blanc
Maa: Ranska
Luonnehdinta: Kristallinkirkas, nuorekkaan vihertävä väri. Tuoksu on puhdas, hedelmäinen, tuore; omenaa, päärynää. Maku on kuivahko, hedelmäinen, puhdas, tasapainoinen.
Ruokasuositus: ennen ruokailua, salaatit, vaaleat kalat.
info@talonpoyta.fi
0400 263 272/toimisto, tiedustelut, tarjouspyynnöt, pöytävaraukset
040 8391 308/keittiö
ma-ke klo 9 – 17
to – pe klo 9 – 22
la klo 12 – 22
Lounas ma – pe 10.30 – 15
Àla carte ma – ke 12 – 17, to – la 12 – 22. Keittiö sulkeutuu klo 21.30.
Kahvila palvelee ravintolan aukioloaikoina
Burgerit ja take away -lista käytössä ravintolan aukioloaikoina. Take Away -lista käytössä kahvilassa.
© 2020 Ravintola Talonpöytä | Web by Mainos- ja digitoimisto Davas